Bettina

Voorjaar 2022 Daar sta ik dan! Op mijn pad. Eindelijk loop ik het pad dat zo bij mij past, waar ik al mijn kennis en creativiteit in kwijt kan.

Dat was eerst wel anders…

In mijn leven heb ik veel verschillende wegen bewandeld.

Goudsmid bijvoorbeeld, daar begon ik mee. Ik kon er al mijn creatieve vaardigheden in kwijt, de opleiding was fantastisch, maar de realiteit van een reparatieatelier maakte daar na een aantal jaar een einde aan.

Ik besloot een andere weg in te slaan en koos voor Bedrijfskunde. Het fascineerde me inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en hoe je het beste haalt uit mensen organisatie. Ik vond een leuke baan en ging enthousiast aan het werk. Maar met al mijn gedrevenheid en enthousiasme luisterde ik erg goed naar mijn omgeving, maar niet zo goed naar mezelf. Ik raakte Burn-out…

Onwerkelijk was dat.. Ik merkte dat ik het moeilijk vond in contact te komen met mijn eigen verlangens. Waar word ik nou blij van, waar kom ik graag voor uit mijn bed? Ik had, gek genoeg, geen idee …

Persoonlijke coaching en diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling hebben me veel gebracht. Veel geleerd, over mezelf, mensen om me heen, verlangens en motivatie. Fundamentele behoeften zoals: veiligheid, liefde, verbinding, groei, zelfstandigheid en erkenning kregen aandacht en mijn behoefte om bij te dragen aan het welzijn van de ander werd aangewakkerd. Het verlangen om coach te worden, te begeleiden, het contact aangaan, meekijken, denken en ondersteunen diende zich aan. De droom ‘In de Binnentuin’ ontstond en ik volgde een jaaropleiding tot Coach.

Door het verlies van mijn ouders en later mijn enige zus verbleekt de droom, maar onderhuids smeult nog steeds het verlangen om met het coachen verder te gaan. Zou het ooit mogelijk zijn? Ik onderbouwde mijn eigen vertrouwen door onderzoek naar mijn talenten en drijfveren en kwam steeds weer uit bij mijn passie: het coachen…

Dan zet Corona de wereld op zijn kop en kom ik tot de conclusie dat ik om een nieuwe start te maken een rigoureuze stap moet zetten. Het vertrouwde achter laten en een sprong in het diepe wagen… Ik gooi het roer om en neem de tijd om de nodige rouw zaken een plek te geven of, beter gezegd, te verweven in mijn leven. Ik werk aan mijn innerlijke overtuigingen; ik heb al te vaak schipbreuk geleden, er moet echt ‘schoon schip’ gemaakt worden voordat ik dit avontuur aan kan gaan. Ik leer de waarde van creativiteit weer kennen. Hoe fantastisch het is je uit te drukken in woorden, beelden of muziek, gewoon voor jezelf! Dat was ik heel lang kwijt geweest. En terwijl ik een coachtraining Burn-out preventie volg realiseer ik me dat ik alles dat ik in mijn leven heb meegemaakt, verwerkt en geleerd heb kan inzetten om anderen te ondersteunen als coach.

En zo kwam ik op mijn pad en ontstond ‘In de Binnentuin’:

Een plek om uit te rusten, bij te tanken en inzicht op te doen, zodat ook jij jouw pad kan gaan volgen!

Vrij, moeiteloos en onbevangen.

Mijn missie

Ik wil inzicht brengen in verbinding met creativiteit.

Ik ben ervan overtuigd dat hoe beter je jezelf kent, hoe beter je in je vel zit, hoe meer ontspanning je kunt toelaten in het leven, hoe gelukkiger je je voelt en hoe moeitelozer het leven is.

“Ontspannen in verbinding met mezelf” is mijn persoonlijk credo.

Mijn persoonlijke waarden samengevat:  DRIVE!

D: Door mijn hart te volgen, de beste versie van mezelf zijn
R: Ruimte voor creativiteit en ontspanning
I: In verbinding met mensen en mensen verbinden
V: Vormgeven aan verbeelding
E: Educatie: een levenlang leren

Scroll naar boven